Den ståtliga byggnaden fylld med vackert glasmålade fönster och en orgel som spelar en psalm så hela lokalen ekar med toner som aldrig tycks dö ut. Det är en plats dit många, oavsett om de är troende eller ej, söker tröst i en tid av nöd och sorg. Kyrkan är som ett öppet hus för alla som söker efter värme och en omfamning av Guds armar. Oavsett vem man är blir man inte längre dömd innanför kyrkans portar. Där får man vara sig själv och ta sin tid att be en bön eller fråga herren om hjälp, stöd eller tröst i sin svåra tid.

När man ska be en bön följer man kyrkans främsta bok, det vill säga bibeln. Oavsett om man är där för gudstjänst, ett giftermål, en begravning eller annan aktivitet finns bibeln alltid nära till hands. Många finner det tröstande att gå in i kyrkan för att sätta sig och läsa ett stycke vers från en favoritpsalm som man har, andra föredrar att sitta i tystnad med händerna sammanflätande i varandra.

Kyrkan är en plats full av förståelse för de som väljer att vända sig till dem. Är man exempelvis i behov av rådgivning, stöd, villig att bikta sig eller söker svar på frågor som har med döden och begravningar att göra kan man alltid vända sig till kyrkan för att tala med en präst. Har man frågor eller funderingar kring livet efter döden eller om andlighet går även det att fråga om. Det finns inga frågor som är för dumma och det finns alltid någon i kyrkan som är villig att stå till tjänst för att hjälpa till att besvara alla frågor som kan dyka upp efter en anhörigs död.

Många finner det tröstande att få ha ett personligt samtal med en präst vid förlusten av en nära anhörig. Det är trots allt han eller hon som har närmast kontakt med herren och efterlivet.