När någon anhörig har gått bort så krävs en hel del förarbete kring själva begravningsceremonin som ska anordnas. Det kan vara tungt för dem som precis har mist en vän, älskade eller familjemedlem. För att få hjälp med det här kan man vända sig till olika begravningsbyråer som gärna hjälper till med både rådgivning, planering och stöd.

Det finns flera professionella och kunniga begravningsbyråer som gärna ställer upp och hjälper till med att anordna den perfekta begravningen för den som avlidit. Några större begravningsbyråer är bland annat:

  • Funera begravningsbyrå
  • Fenix begravningsbyrå
  • Lavendla begravningsbyrå
  • Fonus begravningsbyrå

Funera

Funera är en av Sveriges största begravningsbyråer som tilldelar gratis rådgivning över telefon. Själva planeringen kring begravningen sköts mestadels via nätet, men om man önskar går det även att besöka dem på kontoret. De erbjuder alltid fasta priser.

Fenix

Fenix är en begravningsbyrå som går efter enkelhet, service och fast pris. Planerar man genom nätet eller telefon så blir helhetskostnaden 1000 kr billigare. Dessutom tilldelas man professionell gratis rådgivning av deras medarbetare när man behöver det. Även fast Fenix har sitt huvudkontor i Stockholm anordnar de begravningar runt om i hela Sverige.

Lavendla

På Lavendla får man göra sina val helt och hållet efter eget tycke. Man blir alltid tilldelad gratis rådgivning över telefon samt får fakturan på begravningskostnaderna efter ceremonin är genomförd. Det gör att priserna kan vara något rörliga gentemot Fenix och Funera.

Fondus

På Fondus får man tillgång till rådgivning dygnet runt via telefon, vilket gör att man aldrig måste anpassa sig efter en viss tid för att kunna få hjälp med sin planering eller få svar på frågor som man undrar kring begravningen. Även Fondus hjälper till med att sätta ihop en skräddarsydd begravningsceremoni för den som avlidit, då man är noga med att uttrycka att de vill ge så personliga begravningar som möjligt för att hylla den som avlidit.