Aldrig mer tillbaka gå - Jonas Melin, Fredrik Wenell & David Willgren (red.)

aldrigmer
Reformationen på 1500-talet var mer än Luther. Den innehöll även en frikyrkorörelse som i historieböckerna bär namnet anabaptismen.
Betyg: Inte betygsatt ännu
Pris
199,00 kr
Beskrivning

Reformationen på 1500-talet var mer än Luther. Den innehöll även en frikyrkorörelse som i historieböckerna bär namnet anabaptismen. Anabaptisterna fick utstå grym förföljelse och svärtades ner av sina meningsmotståndare. Än idag har ordet anabaptist ofta en negativ klang, men vilka var anabaptisterna egentligen? Vad stod de för och vad trodde de på? Har de något att bidra med till kyrkan i vår tid?

Intresset för anabaptisternas historia och teologi har ökat på senare år. I en tid då kyrkan mer och mer har hamnat i samhällets marginal upptäcker allt fler att anabaptisterna har något att säga. Kanske för att anabaptisterna alltid har befunnit sig där? I den här boken presenteras anabaptismen genom män och kvinnor från 1500-talet. Förhoppningsvis kan deras tro och exempel utmana till reflektion över vad det betyder att följa Jesus och vara församling i Sverige i vår tid.

Häftad

Recensioner

Recensioner saknas för denna produkt.